ישנם כמה סוגי מערכות כיבו אש:

מערכות כיבוי למנדף: הדרך האופטימלית להגן על מטבחים במסעדות ובמקומות סגורים גדולים מפני פריצת דליקה. המנדפים קולטים אליהם הרבה מאוד חומרים דליקים, כמו שמן בישול למשל. מסיבה זאת בדיוק הם מועדים לפורענות בכל מה שקשור לפריצת דליקות. על מנת למזער את הסיכוי שתפרוץ דליקה בגלל החומרים הדליקים שנמצאים במינדפים, ניתן להתקין מערכות כיבוי למנדפים. המערכת מותקנת בתוך המנדפים עצמם וכוללות גם גלאי עשן שמתריעים על פריצת הדליקה וגם מערכת כיבוי אש באמצעות נוזל מיוחד.
מערכות כיבוי באבקה: 
מיועדות להתקנה במקומות בהם לא ניתן להשתמש במים עקב קיומו של ציוד במקום. חדרי גנרטור , תאי צבע ועוד.
מערכות כיבוי בארוסול:
מערכות כיבוי שעושות שימוש בארוסול ולא בהלון. לטובת שמירה על איכות הסביבה. יש מערכות חשמליות ויש מערכות ידניות, וכך מתאים למקומות גדולים וקטנים. 

בניית אתרים 2all